واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

نگرانی جمهوری آذربایجان از تجهیز ارتش ارمنستان

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان از تقویت و تجهیز ارتش ارمنستان به سلاح‌های جدید ابراز نگرانی کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۴ - ۲۴ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 14
کد خبر: ۱۶۸۳۱۹

به گزارش راهبرد معاصر «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفته است که فروش تسلیحات هند به ارمنستان «گامی غیردوستانه» است، زیرا ارمنستان پس از شکست در جنگ در سال ۲۰۲۰ تلاش می‌کند سلاح‌های بهتری برای مقاومت برابر جمهوری آذربایجان به دست آورد.

علی اف در مصاحبه با یک رسانه‌ جمهوری آذربایجان گفت: «متاسفانه اکنون هند نقش آفرینی می‌کند. ما این را اقدامی غیردوستانه می‌دانیم. زیرا این تسلیحات به ویژه سلاح‌های تهاجمی به هدف جمهوری آذربایجان است.»

بر اساس این گزارش، هند در سپتامبر ۲۰۲۲ قراردادهایی با ارمنستان برای صادرات سلاح امضا کرد. این سفارش شامل پرتابگرهای راکت انداز «پیناکا» است که در حال حاضر در خدمت ارتش هند هستند. در سال ۲۰۲۰، هند با ارمنستان قراردادی برای تامین چهار رادار «سواتی» داشت.

ارمنستان همچنین خواستار موشک‌های هوا به هوای فرا صوت «براهموس» و «آسترا» ساخت هند برای مقابله با پهپادهای باکو است.

یشتر یکی از مقامات ارشد وزارت امور خارجه هند که از ایروان بازدید کرده بود، گفته بود که هند و ارمنستان در حال گفت‌وگو در مورد همکاری نظامی طولانی مدت به عنوان بخشی از تلاش‌های خود برای تعمیق روابط خود هستند. برخی آگاهان به رویدادهای منطقه نزدیک شدن ارمنستان به هند را در تقابل با گرمی روابط پاکستان با جمهوری آذربایجان می‌نگرند.

پهپادهای ساخت ترکیه از جمله «بیرقدار» که به جمهوری آذربایجان ارسال شدند نقش مهمی در پیروزی باکو بر ارمنستان در جنگ ۲۰۲۰ در قره باغ و اطراف آن ایفا کردند.

یک اندیشکده لهستانی در تازه‌ترین گزارش خود از اوضاع قفقاز نوشت، اتحادیه اروپا و ناتو با حمایت صریح از جمهوری آذربایجان و ترکیه آشکارا ارمنستان را تهدید می‌کنند.

اندیشکده «لمکین» در گزارش خود نوشت، ارمنستان در سال ۲۰۲۲ با تهدیدهای فزاینده‌ای علیه تمامیت ارضی خود از سوی جمهوری آذربایجان و ترکیه متحدش مواجه شد. اگرچه جهان بسرعت برای پایان دادن به تجاوز جمهوری آذربایجان اقدام کرد، اما این کشور هنوز ۱۴۰ کیلومتر از اراضی ارمنستان و همچنین بخش‌های مهمی از قره باغ کوهستانی از جمله شهر «شوشا» را در اختیار دارد.

باکو در هفته‌ گذشته همچنین «لاچین» تنها جاده‌ای که قره باغ را به جهان خارج متصل می‌کند، مسدود کرده و باعث ایجاد بحران انسانی شده است. در این بین «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان، آشکارا رویه ضد ارمنی خشونت آمیز را در داخل کشور ترویج می‌کند./مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار